13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Nazmi Akdağ yazdı: Şehr-i Emin
   

“…Mersin merkezi hükümete vergi verme sıralamasında hep ilk sıralarda yer almıştır. Ancak hizmet alırken hep gerilere düşmüştür. Bunu somut rakamlarla ifade edersek. Mersin vergi vermede hep 5 ila 7 sıralarda yer alırken, hizmet alırken 26 ila 30 sıralarda yer almıştır. Mersin bunu mu hak ediyor?…”

 
   

NAZMİ AKDAĞ

 

Belediye başkanına eskiden şehr-i   emin denirdi.

Şehrin güvenle emanet edildiği kişi.

Mersin halkının bu kenti yönetmek için görev verdiği Vahap Seçer, Mersin’e sahip çıkılması için Büyükşehir Meclisinde bir lobi oluşturulmasını istedi.

 

Bu istemi yerine getirirken merkezi idare tarafından kente yapılan yatırımlarla ilgili bir tespitte bulundu.

Görülen bu eksiklerin hızla tamamlanması için oluşturulacak lobinin Ankara’ya giderek ilgililerle görüşmesini talep etti.

Halkın oylarıyla seçilmiş bir başkanın bunları istemesinden doğal ne olabilir ki.

Buraya bir anektod eklemek istiyorum.

Bir bürokrat arkadaşım kendi kurumuyla ilgili bir sorunu çözmek için önceden randevu alarak gittiği ilgili Bakanlıkta ki Genel Müdür yardımcısıyla görüşmek için makamına vardığında görevli “içerde bir heyet var” demiş ve beklemesini söylemiş.

Daha sonra içerdeki heyet çıkınca bürokrat arkadaş içeri girmiş.

Daha önceden tanıştıkları Genel Müdür yardımcısı “Çıkan heyet Denizli’den gelmişler. Vali Başta olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı, Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Esnaf odaları Başkanı ile ilin tüm milletvekilleri bir araya gelmiş İlleriyle ilgili taleplerini ilettiler” demiş.

İşte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de böyle bir heyet oluşturarak Ankara’da lobi faaliyetlerinde bulunmak istiyor.

Merkezi yönetim tarafından yapılmak istenen ve yılan hikayesine dönen yatırımları artık Mersin’de bilmeyen yok.

Mersin lobisi etkili olursa bu yatırımların hızlanacağını vurguluyor.

Ama her şeye muhalefet etmeyi kendine ilke edinmiş Akdeniz AKP Meclis üyesi Zafer Şahin Özturan, aldı sazı eline AKP iktidarında yapılan hizmetleri sıraladı.

Söyledikleri elbette doğru.

Yaklaşık 20 yıllık iktidar döneminde Mersin’e mutlaka hizmet gelmiştir.

Yazıyı bir de tersinden okuyalım.

Halk arasında özlü bir söz vardır.

“Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir.”

Yani 20 yıl içinde Mersin’e yapılanlar bu bozuk saatten farklı değil.

Mersin merkezi hükümete vergi verme sıralamasında hep ilk sıralarda yer almıştır.

Ancak hizmet alırken hep gerilere düşmüştür.

Bunu somut rakamlarla ifade edersek.

Mersin vergi vermede hep 5 ila 7 sıralarda yer alırken, hizmet alırken 26 ila 30 sıralarda yer almıştır.

Mersin bunu mu hak ediyor?

Hazine ve Maliye Bakanının  eski bir Mersin Milletvekili olduğunu da göz önüne aldığımız da Cumhur ittifakı üyeleri biraz daha ağırlıklarını koyarak Mersin’e daha fazla hizmet getirilmesini sağlayamazlar mı?

Aklıma şu soru takıldı.

Zafer Şahin Özturan’ın rakamları çarpıtarak Başkan Vahap Seçer’i hedef almaktaki amacı Akdeniz Belediye Başkanlığı hesapları mı?

AKP önümüzdeki yerel seçimde Akdeniz’e kimi gösterirse göstersin seçim alma şansı yok.

Son seçimde yaşanan yol kazası bir daha yaşanmaz.

 

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA