23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Büyükşehir’den Çocuklara “Dünya El Yıkama Günü” Etkinliği
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’nin iş birliğiyle “15 Ekim Dünya El Yıkama Günü”nde, bulaşıcı hastalıkların yayılımının azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla çocuklara yönelik olarak “El Yıkama Günü Etkinliği” düzenlendi.

 
   

Çocuklar animasyonlu eğitimle el yıkamayı öğrendi

 

Mevlana Mahallesi’nde Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen etkinlikte, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzm. Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır ile Dr. Ufuk Bakmaz tarafından çocuklara el yıkamanın ve hijyenin önemi anlatıldı.

 

Neden sıklıkla el yıkanmalı?

 

Uzmanlar, temizlik ve sağlığın birbiri ile direk bağlantılı iki kavram olduğunu, günlük hayatta çevre ile en çok bağlantı kuran, bu nedenle en fazla mikrop barındıran organın eller olduğunu ifade etti. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi üzerine kurulmuş olan modern sağlık hizmetleri anlayışı çerçevesinde önemli bir koruyucu sağlık hizmeti olan el yıkamanın birey ve toplum sağlığının korunması açısından basit, ucuz, uygulanabilir ve son derece etkili bir yöntem olduğu üzerinde duruldu.

 

“Günümüzün konusu el yıkama”

 

Çocuklara ellerini ne zaman yıkamaları gerektiği konusunda bilgiler verilirken, bu konuda animasyon da izletildi. Uzm. Dr. Bakır, çocuklara hangi durumlarda el yıkamaları gerektiğini şu sözlerle anlattı:

 

“Bugün günümüzün konusu el yıkama. Neden bu konuyu anlatıyoruz? Sizler hasta olmayın diye. Daha az hasta olup, daha az burnunuz aksın, daha az şikâyetleriniz olsun, daha az karnınız ağrısın diye. Hastalıklardan korunmak için en kolay yol nedir? El yıkamaktır. Ellerimizin tertemiz hale gelmesi için sabunu elimizin her yerine sürmemiz gerekiyor. Peki, ne zaman elimizi yıkamalıyız? Mesela arkadaşınız hapşırdı, öksürdü. Size doğru öksürmüş olabilir ya da onun bir hastalığı vardır. Hemen gidip elimizi sabunla yıkıyoruz. Tuvaletlerden sonra mutlaka elimizi yıkıyoruz. Hayvanları seviyoruz, kucağımıza alıyoruz. Sonra ne yapıyoruz, ellerimizi yıkıyoruz. Çöpe bir şey attıktan sonra yine ellerimizi yıkıyoruz. Bazen ellerimizi yıkamak için su ve sabun bulamıyoruz. Böyle durumlarda dezenfektan dediğimiz bir el yıkama antiseptiği var. Yine bunu da elimizi yıkar gibi iyice elimize yedirmemiz gerekiyor. Ellerimizi yıkarken içimizden iki kere 10’a kadar sayıp öyle elimizi durulamamız gerekiyor.”

 

Dr. Ufuk Bakmaz’ın el yıkamayı uygulamalı olarak da gösterdiği etkinliğin sonunda çocuklara içerisinde dezenfektan, el sabunu ve kâğıt sabunun olduğu paketler dağıtıldı.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA