23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Kadın kooperatifleri buluştu
   

Ticaret İl Müdürlüğü ve TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle ‘Mersin Kadın Kooperatifleri Buluşması’ gerçekleştirildi.

 
   

MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, TOBB Mersin İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, Ticaret İl Müdürü Akif Yıldız ve 12 kadın kooperatifi temsilcilerinin katıldığı toplantıda kooperatifçilikte yenilikçi çözümler ele alındı. Kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi adına önümüzdeki süreçte neler yapılabileceğine dair yol haritası konuşuldu. Kooperatif başkanlarının yaşadığı sorunları anlattığı buluşmada talepleri dinlendi. Özellikle finansal konularda ciddi sıkıntıların yaşandığı vurgulanan toplantıda nakit sıkıntısı yanında finansmanlarının güçlü olmaması nedeniyle kredilere erişimde dahi zorlandıkları dile getirildi. Kurulan bir kooperatifin ilk yıllarını rahat atlatabilmesi ve güçlenebilmesi için bir takım vergisel ya da personel maliyetlerine yönelik yükün hafifletilmesine dair destekler beklediklerini anlatan kooperatif temsilcileri, kadın kooperatiflerinin kendi aralarında yapacakları işbirlikleriyle de güçlenebileceklerine işaret etti. Matbaa, nakliye gibi ortak ihtiyaçların birlikte hareket edilerek maliyetin düşürülebileceği kaydedilen toplantıda birbirlerinin müşterisi ya da tedarikçisi olarak da karşılıklı güçlenebilecekleri ifade edildi. 

Çakır: “Kooperatifleşmeyle ilgili yapısal değişiklik yapılmalı”
“Kooperatifçilik bizim geleceğimiz. Birleşmek bizim geleceğimiz” sözleriyle konuşmasına başlayan MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Sefa Çakır, üretilen ürünlerin güç birliğine gidilmemesi nedeniyle ucuza satılmasından şikayetçi oldu. Kooperatifleşmeyle ilgili yapısal değişiklikler yapılması gerektiğini de vurgulayan Çakır, ülkenin kurtuluşu için bu konuda düzenleme yapılmasının ciddi şekilde masaya yatırılması gerektiğini söyledi. 

Harp: “Türkiye genelinde çalışıyoruz
TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp ise TOBB bünyesinde Kooperatifler Çalışma Komisyonu Başkan Yardımcısı olduğunu belirterek, 8 aydır bu konu üzerinde çalıştığını bildirdi. Sahadaki sorunları saptamak adına 81 ildeki kadın kooperatiflerine anket uyguladıklarını kaydeden Harp, amaçlarının bu oluşumları güçlendirmek ve etkinliklerini artırmak olduğunu vurguladı. 

Yıldız: “Kötü örnekler nedeniyle bugün istenen noktada değiliz”
Kooperatifçiliğin çok eskilere dayandığına değinen Ticaret İl Müdürü Akif Yıldız ise dönem dönem yaşanan kötü örnekler nedeniyle bugün istenen noktaya ulaşılamadığını söyledi. Sorunların mutlaka doğru analiz edilip yol haritası belirlenmesi gerektiğini kaydeden Yıldız, ardından Bakanlığın bu konuda yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA