23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

“Covid-19 çocukluk hastalığına dönebilir”
   

Mersin’de 0-17 yaş arasındaki vaka sayıları hakkında açıklamalarda bulunan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, “18 yaş altı PCR testinin yüzde 30’u pozitif çıkıyor. Şimdilik çocuklar daha hafif belirtilerle Covid’i atlatıyorlar ama çocukların aşılanmasında gecikilirse bu durum tam tersine dönebilir ve Covid çocukluk hastalığına dönebilir” dedi.

 
   

Eylül ayının ilk haftasında okulların açılmasıyla 0-17 yaş arasındaki vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Antmen, “Türkiye genelinde yapılan PCR testlerinde pozitif vakaların yüzde 30’u 18 yaş alanda görülüyor. Bu anlamda da gerçekten vakalar çok arttı.

Bunun nedeni 18 yaş altı çocukların aşılanmalarının çok yavaş gitmesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yeterli duyarlılık sağlanmaması ve okulların açılmasının sağlıklı şartlarda yapılmaması nedeniyle şuna bu durumları yaşıyoruz.

Muhtemelen Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı bir iki ay geçince okulların kapatmayı planlıyorlar ki hala önlem alma konusunda da en ufak çaba yok” dedi.

 

 

“18 YAŞ ALTI PCR TESTİNİN YÜZDE 30’U POZİTİF ÇIKIYOR”

 

Güney gazetesinden Maysa Deryayeva’nın haberine göre, çocukların aşılanmasının gidişatının yavaş olduğunu belirten Antmen, “Çocukların aşılanması konusunda da hala hiçbir şey yok. Son on beş ve yirmi gündür toplam aşılanma sayısı günde 400 bini bulmuyor.

Oysa aşılanmanın başladığı ilk dönemlerde günde 1,5 milyon kişiyi aşılayabiliyorduk. Hastaneye yatış oranı pozitif oranla doğrultulu değil yani 18 yaş altı PCR testinin yüzde 30’u pozitif çıkıyor ama hastaneye yatanların yüzde 30’u çocuklar değil.

Şimdilik çocuklar daha hafif belirtilerle Covid’i atlatıyorlar ama bu biraz daha bu şekilde sürerse, çocukların aşılanmasında biraz daha gecikilirse bu durum tam tersine dönebilir ve Covid çocukluk hastalığına dönebilir.  Bunun için Sağlık Bakanlığının bir an önce çok ciddi önlemler alması gerekiyor” diye konuştu.

“MERSİN’DE ŞU AN İÇİN CİDDİ SIKINTI YOK”

 

Mersin’de vaka sayılarını değerlendiren Antmen yaz aylarının bitmesiyle Mersin’de vaka sayılarında düşüş yaşandığına belirterek, “Mersin turizm kenti ve yazın nüfusu 2 kata kadar artıyor. Yaz bitince Eylül’den itibaren yine normal nüfusuna dönüyor. İki yıldır yazın bu nüfus artış nedeniyle Covid vakaları da yazları çok artıyordu.

Hatta bu haftada 100 bin nüfusta karşılık gelen vaka haritasına göre vaka oranları 100 bin kişide 300’ün üzerine çıktı ama Eylül ayında bu oran yüzde 70 civarına indi. Hastanelerde yatak sıkışıklığı hiç yok.

Hastanelerde yatış açısından başvurular rahat ve sağlık ortamının kaldırabileceği düzeyde. O açıdan Mersin’de şu an için ciddi sıkıntı yok. Önümüzdeki günlerde havaların soğumasıyla pencerelerin ve kapıların kapalı tutulmasıyla Covid çok daha fazla yayılır bu açıdan okulların yönelik önlemler çok nitelikli hala getirilmelidir” dedi.

 

“SAĞLIK BAKANLIĞININ AŞI KAMPANYASI YAPMASI GEREKİYOR”

 

Mersin’de aşılanma oranları Türkiye geneliyle aynı durumda olduğuna dikkat çeken Antmen, “Şu anda Türkiye genelinde tam doz aşı yapılanların oranı yüzde 51. Toplam 108 milyon doz aşı yapılmış durumdadır ama iki doz aşı yapanların sayısı 43 milyon civarındadır. Mersin genelinde tam aşılıların oranı yüzde 51 olmakla bu oran çok yetersiz. Sağlık Bakanlığının aşı kampanyası yapması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA