23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Erdoğan kitabını Saray’a mı bastırttı?
   

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 2020 yılı Cumhurbaşkanlığı bütçesinden yapılan harcamaları sert bir dille eleştirdi.

 
   

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın harcama kalemleriyle ilgili açıklama yapan CHP’li Başarır, “Amortisman giderlerine bakıyorsunuz 51 milyon 692 bin liradan 205 milyon 742 bin liraya çıkmış. Siz hangi eşyaları bu kadar yıpratmayı becerdiniz? Yenisi alsanız bu kadar bedel ödenmez.

Anlamak mümkün değil. Vatandaş evindeki koltuğun yüzünü değiştiremezken, yeni evli çiftler mobilya alamazken sizin bu kadar harcama yapmanızın neresi vicdani, neresi ahlakidir? Yine bakıyorsunuz kırtasiye masrafı 3 milyon 82 binden 4 milyon 92 bine çıkmış.

Merak ediyorum, Partili Cumhurbaşkanının ‘Daha Adil Bir Dünya Mümkün’ adlı kitabı bu kalemden mi bastırıldı? Kamu kaynaklarını bu kitap için mi harcadınız?” dedi.

 

 

ZİRAİ MADDELER HARCAMASI 12 KAT ARTTI!

 

Sarayın itibardan tasarruf edilmez anlayışından vazgeçmediğini ifade eden CHP’li Başarır, “Sarayın içecek masrafı deseniz, 1 milyon 319 binden 1 milyon 872 bin liraya çıkmış. Bizim adını telaffuz etmekte zorlandığımız yeni içecek türleri mi sunulmaya başlandı sarayda? Ejder meyveli smothie yetmedi mi?

Bakım onarım masrafı 11 milyon 72 bin TL’den 32 milyon 43 bin TL’ye çıkmış. Bu bakım onarım ve üretim malzemeleri nelerdir? Neden Sayıştay raporlarında açıkça yazılmaz? Zirai maddeler harcaması 771 bin TL’den 9 milyona çıkmış.

Saray ve çevresinde ne yetiştiriyorsunuz? Hangi zirai maddeleri saraya aldınız da 12 kat artış göstermiş? Siz bu harcamaları yaparken, çiftçinin tarlasına gübresini alamadığını, traktörüne haciz geldiğini, bankalar önünde kendilerini yaktığını hiç mi düşünmediniz?

Yakıt masrafı 845 bin liradan 1 milyon 370 bin liraya çıkmış. Giyecek, mefruşat ve tuhafiye masrafı 2019 yılına göre 2 milyon 100 bin TL artmış. Spor malzemeleri 65 bin TL’den 250 bin TL’ye çıkmış. Yani sizin anlayacağınız, Saray, itibarından tasarruf etmemeye devam ediyor. Saray ve eşrafının keyfi yerinde, halk sefillik içinde” sözlerini dile getirdi.

 

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA