13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Bakan Soylu’ya çağrı: Hakarete uğrayan polisleri görevlerine iade edin
   

CHP Parti Meclisi üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın hakaretine uğrayan, ardından açığa alınan 2 polis memurunun göreve iade edilmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrıda bulundu.

 
   

Mersin Erdemli’de uygulama noktasında durdurulan AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın polislere hakaret ettiği ve akabinde polis memurlarının açığa alındığı haberleri kamuoyunda geniş yankı bulmuştu.

Söz konusu olayın toplumda derin yaralar açtığını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, hakarete uğrayan polislerin tekrar eski görevlerine dönmeleri için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya bir tavsiye mektubu gönderdi.

CHP’li Başarır tavsiye mektubunda  “22 yıldır kendilerine verilen kutsal görevi yerine getiren iki polisimizin, tekrar eski görevlerine verilmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermeniz, kamuoyunda oluşan bu yaraya bir nebze de olsa merhem olacağı inancındayım” sözlerine yer verdi.

 

Mektubunda polis intiharlarına da değinen CHP’li Başarır, “Toplum huzurunu sağlamak gibi önemli bir sorumluluğu olan polislerimiz, ağır şartlar altında görevlerini ifa etmektedirler. Hatta bu ağır çalışma koşulları nedeniyle, özellikle de son dönemlerde polis intiharları haberlerini büyük üzüntüyle gerek gazete kupürlerinden gerekse sosyal medyadan okumaktayız” dedi.

CHP’li Başarır’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gönderdiği tavsiye mektubunun tam metni şu şekilde:

“Sayın Bakan, bildiğiniz üzere 18 Temmuz 2021 tarihinde, Mersin Erdemli İlçesi’nde uygulama noktasında durdurulan AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın polis memurlarına hakaret ettiğine ilişkin görüntüler basın ve kamuoyunda önemli etki yaratmıştır.

Yaşanan bu üzücü olayın ardından, AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın şikâyeti üzerine, 176 yıldır suç ve suçluyla mücadele eden Türk Polis Teşkilatı’nın mensubu olan, 22 yıldır devletine hizmet veren iki polisimiz açığa alınmıştır.

Açığa alınan polislerimiz, kendilerine verilen bilgiler doğrultusunda aracı durdurmuş ve milletvekili aracı olduğunu anlamaları üzerine durumu ilgili amirlerine ileterek sadece görevlerini yerine getirmişlerdir.

Olayın görüntülerinden de anlaşılacağı gibi AK Parti Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, bir milletvekiline yakışmayacak seviyede amaçları sadece görevlerini yapmak olan devletimizin iki polisine hakaret etmiş ve yaşanan bu olay kamu vicdanında derin yaralar oluşturmuştur.

Bizler milletvekilleri olarak, yaptığımız işin sorumluluğu gereği zaman zaman gerildiğimiz dönemler olmaktadır. Ancak, hiçbir zaman devletin polisine hakaret etmenin gerekçesi, yaşadığımız gerginlik olamaz ve olmamalıdır.

Toplum huzurunu sağlamak gibi önemli bir sorumluluğu olan polislerimiz, ağır şartlar altında görevlerini ifa etmektedirler. Hatta bu ağır çalışma koşulları nedeniyle, özellikle de son dönemlerde polis intiharları haberlerini büyük üzüntüyle gerek gazete kupürlerinden gerekse sosyal medyadan okumaktayız.

 İki polis memurumuzun hiçbir kabahatleri yokken, Kurban Bayramı öncesi yani arefe günü açığa alınmaları, Türk toplumunun bayram anlayışıyla ve değerleriyle örtüşmemektedir.

Vatandaşlarımızın huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışan iki polisimizin görev yerlerinin değiştirilerek farklı illere sürüleceği konusunda duyumlar alınmaktadır. Böyle bir durumun oluşması, hak etmedikleri sürgün imajının, kendilerinin ve ailelerinin psikolojisinde bir tahribata yol açacağı gibi, ek göstergelerinin 3600’e çıkarılmasını bekleyen ve ekonomik olarak istenilen düzeyde olmayan polis memurlarımızın geçim şartlarına daha da olumsuz yönde etki edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerimle; 22 yıldır kendilerine verilen kutsal görevi yerine getiren iki polisimizin, tekrar eski görevlerine verilmeleri konusunda gerekli hassasiyeti göstermeniz, kamuoyunda oluşan bu yaraya bir nebze de olsa merhem olacağı inancındayım.”

 

 

kaynak:mersin yaşam

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA