23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Kılıçdaroğlu’ndan özeleştiri: Bizim de eksiğimiz, kusurumuz, yanlışımız vardı
   

Partisine yönelik özeleştiride bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı olarak özeleştiri yapıyorum. Bizim de eksiğimiz, yanlışımız vardı, bunu düzeltmeye çalışıyoruz. En büyük değişimi yaşayan Cumhuriyet Halk Partisidir. Hiç kimsenin sahip çıkmadığı kesimlere sahip çıktık" dedi.

 
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kocaeli’nde ikinci kez muhtarlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

BİZİM DE EKSİĞİMİZ YANLIŞIMIZ OLDU

*İnanç siyasetin konusu değildir. Allah ile kulun arasına kim girebilir. Kimin daha fazla ya da daha az inançlı olduğunu kim bilebilir. Peygambere verilmeyen bir yetkinin başka bir kişiye verilmesi mümkün mü?

*Burada herkesin dikkatli olması lazım. Herkesin inancı benim başımın üstünde. İnancını yaşar, eyvallah. Kimliği, inancı sebebiyle bir kişi ötekileştirilirse ona sahip çıkacağız. Herkesin inancına, kimliğine, yaşam tarzına saygımız var.

*Diyeceksiniz ki, “Bu süreçte CHP'nin hiç mi kusur yoktu?” Kusuru vardı, özeleştiri de yapıyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanı olarak özeleştiri yapıyorum. Bizim de eksiğimiz, yanlışımız vardı, bunu düzeltmeye çalışıyoruz. En büyük değişimi yaşayan Cumhuriyet Halk Partisidir. Hiç kimsenin sahip çıkmadığı kesimlere sahip çıktık.

83 MİLYONU KİM DOYURACAK?

*Türkiye'nin üretmesi lazım. 19 yıl önce biz saman mı ithal ederdik, canlı hayvan mı ithal ederdik, et mi ithal ederdik, nohut mu ithal ederdik? Şimdi her şeyi ithal ediyoruz. Avrupa'da herkes bekliyor. 83 milyonu kim doyuracak. Onlar doyuruyorlar, biz oradan aldıklarımızla besleniyoruz.

*Buna evet diyorsak düzen böyle devam etsin. Hayır diyorsak bu düzeni beraber değiştirmek zorundayız. Ahlaki temeller üzerinden bunu düzeltmek zorundayız. Neyi üreteceğiz? Makine halısı mı üreteceğiz, cep telefonu mu üreteceğiz? Katma değeri yüksek ürün mü üretmeliyiz?

“SANDIĞA GİDECEKSİNİZ, TEMİZ BİR SİYASET İÇİN”

*Asgari ücretle çalışan ‘evi nasıl geçindireceğim?' onun derdinde. Çiftçinin derdi var. Zaman zaman bir araya gelip çiftçisiydi, manavıydı, sanayicisiydi oturup konuşuyoruz. Ben size bugün Allah'ın izniyle dostlarımızla iktidar olduğumuzda neleri yapacağımızı anlatacağım.

*Çünkü sorun var, bu sorunların çözülmesi lazım. Sorun nasıl çözülür? Sorunu çözmek istiyorsanız sorunu yaşayanlarla oturup konuşmanız lazım. Çünkü sorunu yaşayan size yaşadığı sorunu anlatacaktır. Siz de o sorunun nasıl çözülmesi gerektiğini oturacaksınız işin uzmanlarıyla çözeceksiniz. Türkiye'de yapılmayan bu. Normalde 3 ayda bir toplanması gereken Ekonomik Sosyal Konsey en son ne zaman toplandı?

*5 Şubat 2009. 2021 yılındayız niye toplanmıyor? Vatandaşın derdi yok mu? Vatandaşın derdi var. Toplayamayan kişiyi hafızanızın bir yerinde tutun. Devleti iyi yönetemeyen kişiyi hafızanızın bir yerinde tutun. Sandığa gidince bu memleketin yaşadığı sorunlardan ve o sorunların çözümünden kim sorumludur? Onu da hafızanızın bir yerinde tutun.

*Benim size namus sözüm var. Harcadığım her kuruşun hesabını bu millete vereceğim. Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur, her sorunu çözülür çünkü çok zengin bir insan kaynağımız var. Gençlerin de sorunlarını çözeceğiz. Gençlerle diyaloglarımız son derece güzel.

*Sizden isteğim demokrasiyi güçlendirmek, sizden isteğim yalan söyleyenlere oy vermemeniz. Ahlaklı siyaset yapana oy verin. Siyaseti zenginleşme aracı olarak kim görüyorsa o bu ülkeye felaket getirir. Siyasete atıldığım gün bütün mal varlığımı -27,5 yıl devlette çalıştım- bütün mal varlığımı kendi internet siteme koydum. ‘Benim mal varlığım budur', karımın yüzüğüne kadar.

*Alın teriyle kazanmışız. Kimse bir şey diyebiliyor mu? Diyemez. Boğazınızdan haram lokma inmediği sürece diyemez. Sizden isteğim… Bunları yapmanızı isterim. Sandığa gideceksiniz temiz bir siyaset için, evlatlarınız için, temiz bir deniz için oy kullanacaksınız.

 

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA