23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Mobil aşı ekipleri Mersinde hizmet vermeye başladı
   

Mersinde hizmet vermeye başladı MTOSBde 3 doktor, 8 sağlık personeli eşliğinde günlük 400e yakın kişinin aşılaması yapılıyor İl Sağlık Müdürü Ceviz: “14 mobil aşı ekibi oluşturduk”

 
   

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesinde (MTOSB) faaliyet gösteren firmalarda çalışan personele yönelik Covid19 aşı uygulaması başladı. 3 doktor, 8 sağlık personeli eşliğinde günlük 400’e yakın kişinin aşılaması yapılıyor. MTOSB’de yapılan aşılamada Biontech aşısı kullanılıyor.
Sabah saatlerinden itibaren başlayan ve firmaların alfabetik sırayla çağırıldığı aşı uygulamasına yoğun ilgi olduğu gözlendi. Türkiye’de bulunan organize sanayi bölgeleri içerisinde ilk aile sağlığı merkezi olan ve pilot bir uygulama olarak dikkat çeken Akdeniz Organize Sanayi Bölgesi Aile Sağlığı Merkezinde yürütülen aşılama çalışmalarına çok sayıda sanayici ve işçinin katılması dikkat çekti.

“İşçilerimiz bölgemizden ayrılmadan aşılamalarını tamamlayabilecekler”
Konuyla ilgili bir açıklama yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, “Bölgemiz içerisinde aile sağlığı merkezinin açılması adına ciddi bir çalışma yürüttük. Kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak tanı, tedavi ve danışmanlık hizmetleri, sağlığı geliştirici hizmetler ile anneçocuk sağlığı ve aile planlaması hizmetlerinin verilmesi adına Mersin İl Sağlık Müdürlüğümüz ile işbirliğinde gerçekleştirdiğimiz bu projenin aslında OSB’ler adına ne kadar önem arz ettiğini bugün görmüş olduk. Salgın ile mücadelede aşılama büyük önem taşıyor. İşçilerimiz bölgemizden ayrılmadan aşılamalarını tamamlayabilecekler. Bu da hem işçi sağlığımız açısından önemli hem de üretim hatlarında aksama yaşanmasının önüne geçecek. Üretim devamlılığını ön planda tutarak, hizmeti ayağımıza kadar getiren başta Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

“14 mobil aşı ekibi oluşturduk”
İl genelinde hizmet veren mobil aşı ekipleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emrah Ceviz ise “İşçilerin yoğun olarak bulunduğu sanayi bölgelerinde oluşturduğumuz mobil aşı ekiplerimizle aşılama hizmetimiz devam ediyor. Amacımız iş gücü kaybı olmadan sanayi bölgelerimizde çalışan işçilerimizi ve çalışanları yerinde aşılamak. Bu amaçla 14 mobil aşı ekibi oluşturduk. Serbest Bölge, Akkuyu NGS, Organize Sanayi Bölgesinde 3 ekibimiz, Kazanlı ve Tırmıl Sanayi Sitesinde 2 ekibimiz ve Küçük Sanayi Sitesinde ise 1 ekibimiz olmak üzere 14 mobil aşı ekibimiz aşılama hizmeti veriyor” diye konuştu.
İl Sağlık Müdürü Ceviz, mobil aşı hizmetinin bu bölgelerde bulunan tüm firma çalışanlarının aşıları tamamlanıncaya kadar süreceğini söyledi.

 

kaynak:İHA

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA