23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM”  10:03  MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR  

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt
   

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın “Merkez Bankası’nın parasının nereye gittiği sorulur mu?" sözlerine yanıt verdi.

 
   

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’da Kanaat Önderleri ve Muhtarlar Buluşması’nda açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“2018’DE EKONOMİK KRİZ GELİYOR DEDİM”

* Ağustos 2018’de İstanbul’da bir basın toplantısı yaptım. Kimseyi eleştirmedim. Ekonomik kriz geliyor dedim, 16 maddelik bir şey açıkladım bunları yapın dedim.

* Ben açıkladım ama iktidar sahipleri beni eleştirdiler. İsrafı önlemek doğru değil midir? Devlet katında oturanlar israf yapabilir mi? Onlara böyle bir hak mı verilmiş? Söylediğiniz zaman suçlu konumuna geliyorsunuz. Pandemi başladığında ekonomik kriz gelmişti, pandemi de üstüne geldi. Çıktım yine hiç eleştirmeden maddeler halinde şunları yapın dedik.

* 27.5 yılımı devlete verdim. Herkes beni SSK’dan bilir, en az çalıştığım süre orada aslında. Uzun yıllar Maliye Bakanlığı'nda çalıştım. Para nasıl harcanır, tasarruf nasıl yapılır bütün hayatım bunlarla geçti. Para toplayan bir birimde yöneticiydim. Titriyorsunuz, bütçe doğru dürüst harcansın diyorsunuz.

* Devleti yönetenler, yani 83 milyondan vergi alıp devleti yönetenler milletine hesap vermek zorundadır. Demokrasinin gereğidir bu arkadaşlar. Hesap vermeyen bir siyaset demokrat olamaz.

* Vatandaş vergi veriyorsa o parayı harcayan, idarenin de vatandaşına hesap vermesi lazım. Biz de bilmeliyiz ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını.

* Yollar, havaalanları, şehir hastaneleri yapılıyor doğru kimsenin itiraz ettiği yok. Sorduğumuz çok masum bir soru var, kaça yaptınız bunu? Bunun cevabını alamıyoruz sadece ben değil, TBMM'deki 600 milletvekili de bilmiyor. ‘Devlet sırrı’ deniliyor. Bugüne kadar hastaneler yapılırken devlet sırrı değildi, havaalanları yapılırken devlet sırrı değildi. Yollar yapılırken devlet sırrı değildi, bir sürü ne oldu da devlet sırrı oldu?

“128 MİLYAR DOLAR NEREDE?”

* Bir soru sorduk, ‘128 milyar dolar nerede’ diye. Nereye gitti bu para? Eskiden Merkez Bankası döviz satardı, ihale açardı, ihale fiyatları alınırdı, dövizi satardı sonra bunu kendi internet sistesine koyardı, bizler de öğrenirdik, kimse de bir şey demezdi.

* 128 milyar doları satan Merkez Bankası değil, birinci soru o. Bu yetki kanunla Merkez Bankası'na verilmiş, protokolle devrediyorsunuz bir bakanlığa sen bunu istediğine sat.

* Bu para senin şahsi paran olsa eyvallah bedava da verebilirsin. Para milletin parası. ‘Merkez Bankası’nın parası nereye gittiği sorulur mu?’ diyorlar devleti yönetenler.

* Bütün demokrasilerde sorulur. Çiftçide, esnafta sorunumuz var. Sanayici önünü göremiyor. Çok sayıda gencimiz işsiz, 10 milyonu aşkın işsizimiz var. Türk lirası eriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nde hükümet kendi vatandaşından dolar üzerinden borç alıyor.

* İktisatçılar buna ilk günah derler. O günah işleniyor şimdi. İlk değil artık birden fazla kez devam ediyor. Hani milliyetçilik, hani vatanseverlik. Kendi vatandaşın izlediğin ekonomik politika nedeniyle Türk lirasını değil Amerikan dolarını tutuyor. Bu tabloyu hep beraber yaşıyoruz.

* Nasıl çıkacağız asıl soru bu. Biz bu buhranı nasıl aşacağız? Neler yapmalıyız? Bunun için ben çağrı yaptım. Sandığı koyun milletin önüne, seçim yapalım. Demokrasilerde kural budur.

* Kimse vatandaştan korkmasın, kaçmasın. Vatandaş seni tekrar seçerse başımın üstüne. Bu olmaz diyorlar. ‘Bu olmaz' diyorlar. Bu olmazsa vatandaş bu yükü daha çok çekecek ve yük giderek ağırlaşacak. Yük vatandaşın sırtında.

“SÖZÜM VAR BU ÜLKEDE YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİM”

* Türkiye’yi buradan çıkaracak olan iktidarın belli stratejileri olması lazım… Birinci kuralı şudur, devletin saydam olması lazım. Devleti yönetenlerin ahlaklı olması lazım, her kuruşun hesabını millete vermesi lazım. Bundan gurur ve onur duyması lazım. Bunun adı demokrasidir.

* Demokrasinin olmadığı yerde can ve mal güvenliği yoktur. Eleştirileri dinleyecek. İkincisi üreten Türkiye. Türkiye’nin üretmesi lazım. Türkiye üretim zincirlerinden koparıldı. Türkiye Cumhuriyeti, mercimek, nohut, et ithal eder mi? Bu kadar bereketli toprakların olduğu bir yerde bunlar ithal ediliyorsa çiftçi nasıl geçinecek? Orta direk yok oldu.

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA