13:50  HÜSEYIN TAŞÇATAN’ıN KALEMINDEN  23:26  CHP’Lİ BAŞKAN YILDIZ, YÖRÜKLERİ ZİYARET ETTİ  11:35  BAŞKAN TUNCER,HİZMETLERİMİZİN MERKEZİNE ERDEMİ KOYACAĞIZ  11:10  MERSİN CEZAEVİ AVUKAT GÖRÜŞME ODASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI YAPILDI  10:15  SERDAR SOYDAN: MERSİN’İN KAYBEDECEK 5 YILI DAHA YOK  17:55  ÖZGÜR ÖZEL: PKK TERÖR ÖRGÜTÜ TARAFINDAN YAPILAN SALDIRIDA ŞEHİT OLAN ASKERİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, YARALI ASKERLERİMİZE İSE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM  17:48  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MEZİTLİ ÇOCUK KÖYÜ`NÜN TEMELİNİ ATTI  16:03  MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ HİZMET BİNASI`NDA  14:20  CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADATYI TUNCER, MEİGDER’İ ZİYARET ETTİ  13:20  CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI  15:50  CHP’Lİ PALAMUT’TAN 8 MART MESAJI  19:25  VAHAP SEÇER, MERYAP ÜYELERİ İLE BİR ARAYA GELDİ  17:40  BAŞKAN ÖZYİĞİT, GAZİ MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  15:49  BAŞKAN SOYDAN: MERSİN HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR  14:50  BAŞKAN GÜLTAK’TAN SEÇMENLERE ÇAĞRI  14:15  VAHAP SEÇER, PAZARCIKLILAR KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ`NİN ‘BİRLİK VE DAYANIŞMA YEMEĞİ`NE KATILDI  12:12  ÖZGÜR ÖZEL: “3 DEVRİM YASASININ KABULÜNÜN 100`ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ. LAİKLİK İLKESİNDEN, ATATÜRK`ÜN GÖSTERDİĞİ ÇAĞDAŞLAŞMA ÜLKÜSÜNDEN MİLİM SAPMAYACAĞIZ”  11:40  VAHAP SEÇER, 2. DÖNEM ADAY TANITIM TOPLANTISI`NDA PROJELERİNİ KAMUOYUNA ANLATTI: “SÖZÜMÜZDÜR: MERSİN METROSU TAMAMLANACAK  16:45  SERDAR SOYDAN AKDENİZ VE YENİŞEHİR MUHTARLARI İLE BULUŞTU  11:34  AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK; “HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLMAYI BAŞARDIM” 

Mersin’de ’Hayat Boyu Öğretme Haftası’ törenle başladı
   

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü bünyesinde, 17 Haziran tarihlerinde bu yıl ilki düzenlenen ’Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ açılış programı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi.

 
   

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca'nın açılış konuşmasının ardından vatandaşlara hitap eden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, başta Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olmak üzere organizasyona ev sahipliği yapan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve tüm Hayat Boyu Öğrenme kurumlarına emeklerinden ötürü teşekkür etti. Safran, tüm dünyanın Covid19'la mücadele ettiğini belirterek, bakanlık olarak bu süreçte bazı kararlar aldıklarını hatırlattı. Salgınla ilgili kararlarda Milli Eğitim Bakanlığı olarak insan sağlığını merkeze alan yönetim anlayışını benimsediklerini söyleyen Safran, "Eğitim ve öğrenme açığı bir şekilde telafi edilebilir ama kaybedeceğimiz insanı geri getirmemiz mümkün değil. Bu anlayışla kararlar aldık. Belki bu kararların arkasını çok irdelemeyen, analitik düşünemeyen insanlar için ters gelmiş olabilir ama önceliğimiz hep insan kaynaklıydı. Allah'ın izniyle bu salgın ülkemizden de dünyadan da bir an önce defedilir ve insanoğlu normal hayatına, eğitim öğretim normale, çocuklarımız öğretmenlerine, öğretmenlerimiz çocuklarına kavuşur. Tüm dileğimiz bu. Bakanlık olarak bu konuda elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın bundan sonra Türkiye'de her yıl kutlanacağını ifade eden Safran, okul dışında kalan veya okul imkanı bulamayan tüm yetişkinlere bakanlığın çatısı altında her türlü eğitimin verildiğini kaydetti. Bu kurumlarda pandemi döneminde yüzbinlerce maske üretildiğini de hatırlatan Safran, " Buralarda yabancı dil eğitimleri, Türkçe okumayazma dersleri veriyoruz. Hayat boyu öğrenmenin çok önemli olduğunu, bu tür faaliyetlerin bütün ülkede gelişmesi gerektiğini ve bu konuda elimizden gelen tüm gayreti gösterdiğimizi özellikle bilmenizi istiyoruz" diye konuştu. Mersin Valisi Ali İhsan Su da 'Hayat Boyu Öğrenme' ile insanları istihdama hazırladıklarını ve programın önemli olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından çevrim içi olarak 'Hayat Boyu Öğrenme Haftası'nın açılışı gerçekleştirildi. Keyifli ve coşkulu bir havada süren program, protokol üyelerinin etkinlik çadırlarını ziyaretleriyle devam etti.

 

 

 

kaynak:iha

 
 

 
   


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

 
  FLAŞ HABER


  HAVA DURUMU
 
  FLAŞ HABER

 
  ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün

 


 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE MERSİN HABERLERİ ÖZEL HABERLER SPOR HABERLERİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinolay.com © Copyright 2014-2024 Tüm hakları saklıdır! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA